Hemoroid evrelerine ve şiddetine göre ameliyatlı ve ameliyatsız tedavi yöntemleri vardır.
Bu tedavi yöntemleri hastalığın evresine göre uygun tedaviyi proktoloji doktoru belirler.
Hemoroidektomi, makattaki hemoroid memesini çıkarmak için yapılan cerrahi bir ameliyattır. Genellikle üçüncü ve dördüncü evre hemoroidler için kullanılan bir operasyondur. Açık ve kapalı hemoroidektomi olmak üzere iki şekilde yapılır. İlerlemiş hemoroidlerde uygulanan ameliyattır.
Hemoroidektomi, makatta hemoroid oluşturan damarların tamamen kesilerek çıkarıldığı ameliyattır. Hemoroid memesi çıkarıldıktan sonra doku dikişlerle kapatılır ve bazı bölgeler açık bırakılabilir. Hemoroidektomi genel anestezi altında yapılan bir ameliyattır.
Hemoroidektomi ameliyatı sonrası iyileşme süresi 6 hafta ile 2 ay arasında değişmektedir.
Hemoroid ameliyatı sonrası hastaların dikkat etmesi gereken bazı durumlar vardır. Ameliyattan sonra hasta anal bölgeyi temiz tutmaya özen göstermelidir. Bol sıvı almalı ve bağırsak hareketlerini zorlaştıran yiyeceklerden kaçınmalıdır. Tuvalete gitmeniz gerektiğinde dışkı yumuşatıcı kremler kullanılabilir.
Hemoroid ameliyatı sonrası, yan etkiler arasında makat darlığı, ağrı, kanama gibi belirtiler yer alır.
Anesteziden kaynaklanan komplikasyonlar da oluşabilir.
Longo ameliyatı, hemoroid tedavisi için kullanılan bir cerrahi prosedürdür. Bu tür ameliyat, iç hemoroidlerin tedavisinde yaygın olarak kullanılır.
Hemoroid dokusunu tamamı 360 derece boyunca bir tabanca ile dikilir ve sabitlenir. Daha sonra tüm hemoroid dokusu aynı aletle çıkarılır. Genel anestezi altında yapılan bu ameliyat hastalar için rahat bir işlemdir.
Ameliyattan sonra 7 gün içinde hasta sosyal hayatına geri dönebilir.
İyileşme sürecinde doktor tarafından reçete edilen ilaçların doğru şekilde alınması çok önemlidir.
Bundan sonraki süreçte lif açısından zengin gıdalarla beslenmek ve günde en az 2 litre su içmek de önemlidir. Ayrıca bol meyve ve sebze tüketilmesi, operasyondan sonra 20 gün kadar oturma banyosu yapılmalı ve makat bölgesi temiz tutulmalıdır.
Bu yöntemde hemoroid dokusu çıkarılırken, çevre normal dokununda zımbalanmasını içerir. Bu nedenle hastalar gelecekte makatta darlık yaşayabilir.
Hemoroid (basur) ameliyatı önerilen hastaları 17 yıllık bilgi birikimimizle ameliyatsız lazer temelli tekniklerle tedavi ediyoruz.
Proktoloji (Makat Hastalıkları) ile ilgili tüm güncel bilgileri ve gelişmeleri, yerli ve yabancı kaynakları takip etmekte ve özel tedavi tekniğimizi yeniliklere açık bir şekilde uygulamaktayız.
Merkezimizde uyguladığımız hemoroid (basur) tedavisi, kesi-dikiş uygulamaları olmadan, narkoz uygulanmadan ameliyatsız bir şekilde tedavi edilir. Yatış gerektirmeyen bu tedavi sayesinde tedavinizin hemen ardından yürüyerek evinize dönebilir, normal yaşantınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Uyguladığımız ayaktan lazer tedavisinin ardından kabızlık ya da ishal gibi durumlardan kaçınmak gerekir. Bu nedenle de tedavinizi gerçekleştiren hekim tarafından sizlere beslenme düzeninizin nasıl olması gerektiğine dair bilgiler verilecektir.
Dış hemoroid çeşitleri içerisinde yer alan boğulmuş basur olarak da anılan tromboze hemoroid, merkezimizde ameliyatsız yöntemlerle tedavi edilir. 5-8 dk gibi kısa bir sürede uygulanan tedavinin hemen ardından kişi normal yaşantısına dönüş sağlayabilir.
Hemoroid (basur) hastalığı için Genel Cerrahinin alt dalı olan ve yalnızca makat hastalıkları ile ilgilenen Proktoloji bölümünden randevu alınması gerekir. Tanı ve tedavi sürecinin uzman bir Proktolog tarafından yürütülmesi tedavinin çözüme ulaştırılmasında önemlidir.
Hemoroid (basur), kendiliğinden geçebilen bir rahatsızlık değildir. Evde uygulanabilecek bitkisel yöntemler hastalığının ilerlemesine neden olacaktır. İlaç ya da kremler gibi tedavi yöntemleri ise yalnızca geçici süreliğine şikayetleri hafifletecek fakat kesin çözüm sağlamayacaktır. Hemoroid belirtileri ile karşılaşıldığında ertelemeden mutlaka uzman bir hekime muayene olmak gerekir.
Acılı, baharatlı yiyeceklerden uzak durarak, alkol ve sigara tüketimine dikkat ederek, çok fazla kabız ya da ishal atakları yaşamamaya özen gösterilirse tedaviden sonra hemoroid bir daha tekrarlayabilen bir hastalık değildir.
Elbette olur. Gebeliğin getirmiş olduğu hormonel artış ve bebeğin belden aşağıya doğru yapmış olduğu basıdan dolayı hemoroid oluşumu gözlenebilir.
Evet, gebeliğinizin tüm dönemlerinde ameliyatsız hemoroid ( basur ) tedavisi uygulanabilmektedir.
Evet, anne vücudunu toparladıktan sonra, tedavide kullanılan ilaçlar zararsız olduğundan dolayı ameliyatsız hemoroid tedavisi uygulanabilir.
Hemoroidin belirtilerinde benzerlik gösteren bazı hastalıklarda, risk grubunda yer alan hastalara, hekim tarafından önerildiğinde kolonoskopi yapılabilmektedir.
Hayır. Hemoroid, virüs, bakteri gibi bulaşıcı etken içermediği için hiçbir şekilde bulaşma söz konusu değildir.
Hayır, kalıtsal değildir. Ancak ailesel beslenme şeklinin aynı olması aile bireylerinde risk faktörü olabilir.
Hemoroid hastalığı kansere dönüşmez.
Hemoroid (basur) tedavisi ortalama 5-8 dk sürmektedir.
Hayır. Açlık veya tokluk gerektirmeden herhangi bir tahlil ve tetkik yaptırmanıza gerek yoktur.
Hayır, ameliyatsız hemoroid tedavisi ağrısız ve acısız bir tedavi yöntemidir.
Hayır. Ameliyatsız hemoroid tedavisinde kesi veya dikiş gerektirmez.
Evet. Muayene ardından hemen tedavi olabilirsiniz.
Hemoroid her kişide farklı evre ve farklı şekillerde bulunmaktadır. Bu yüzden hedefe yönelik tedavi ve kişiye özel planlama yapılması gerekir.
444 8 623 numaralı telefonu arayarak randevu alabilirsiniz.