Dış Basur Memesi Kendiliğinden Geçer mi?
Dış Basur Memesi Nasıl Tedavi Edilir?
Dış basur memesi kendiliğinden geçer mi sorusu, basur hastalığına sahip olan kişilerin sorduğu sorular arasında yer almaktadır. Hemoroid (basur) hastalığının sonucunda anüs bölgesinde yer alan ve dışarıdan bakıldığında gözlemlenebilen, ele gelen hemoroidal yapılar, basur memesi olarak adlandırılmaktadır.
Ayaktan, Yatış Gerektirmeyen Dış Basur Tedavisinin Ayrıntılarını İzlemek İçin Tıklayınız
Dış hemoroid (eksternal basur) rahatsızlığı, hemoroid hastalığının çeşitleri arasında yer alır. Hemoroid hastalığı, iç ve dış hemoroid olarak hemoroid memelerinin bulunduğu bölgeye göre iki çeşide ayrılmaktadır. Dış hemoroidin teşhisi, iç hemoroide göre daha kolaydır. Bulunduğu bölge bakımından dış hemoroid hastalığının tanısı, muayene sırasında bir proktoloji uzmanı tarafından kolaylıkla koyulabilmektedir. Çünkü anüs bölgesinde gözle görülebilecek bir konumda ve boyutta dış basur memesi yer almaktadırlar. Fakat kolay teşhis edilebilir olması dış basur hastalığının kendiliğinden, tedavi edilmeden, zamanla geçebileceği fikrini akıllara getirmemelidir. Teşhisin kolay ortaya koyulabilmesi, dış basur hastalığının erken tedavi edilebilmesine olanak tanımaktadır. Tedaviye erkenden başlanması kişiye dış basura dayalı olan şikayetlerinden kısa sürede kurtulabilmesi ve eski sağlıklı günlerine dönebilmesi
fırsatını tanır.
Ameliyatsız Lazerle Hemoroid Tedavisinin Avantajlarını Görmek İçin Tıklayınız
Dış hemoroid hastalığı, anüs bölgesinin zorlanmasına bağlı meydana gelen bir hastalık olduğundan doğum sırasında da ortaya çıkabilmektedir. Doğum anında anal kanala uygulanan basıncın artmasına neden olan ıkınma halinin bir sonucu olarak anüsün dışında dış basur memesi oluşabilmektedir.
Tıp literatüründe eksternal hemoroid olarak adlandırılan dış basur, makat bölgesinin en hassas sayılabilecek kısmı olan anüs çıkışında oluşum göstermektedir. Bu nedenle dış basur hastalığına sahip olan hastalarda makat bölgesinde kaşıntı, sızlama gibi hafif belirtiler görülebileceği gibi aynı zamanda bölgede ağrı ve kanama gibi daha ciddi şikayetlerin ortaya çıktığı da gözlemlenmiştir. Daha ciddi olan belirtiler, dış hemoroid hastalığına ek olarak başka bir makat hastalığının varlığına da işaret edebilir. Belirtilerle karşılaşıldığında en kısa sürede uzman bir hekim tarafından tedaviye başlanması gerekmektedir.
Hemoroid Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayınız
Dış Basur Tedavisi
Günümüzde dış hemoroidin yol açtığı sorunlar hızlı ve konforlu bir şekilde ameliyatsız yöntemlerle ortadan kaldırılabilmektedir. Bu yöntemeler Lastik bant ligasyonu yöntemi, Skleroterapi yöntemi, HAL (Hemoroit Arter Ligasyon) yöntemi ,Kızılötesi koagülasyon (IRF) yöntemi, Lazer tedavi yöntemi dir. Hemoroidin ameliyatsız yöntemlerle tedavisinde en etkili yöntem lazer tedavisidir. Bu yöntemde hemoroidal damarlar hızlı bir şekilde ve anüs çevresindeki sağlıklı dokulara zarar vermeden tedavi edilebilmektedir. Ayakta tedavi edilen ve hastanede yatmayı gerektirmeyen lazer tedavisi sayesinde hastalar normal, konforlu yaşamlarına dönebilmektedir.
Dış hemoroid ,basur tedavi edilmezse bu rahatsızlık ilerleyebilir. Dış hemoroidin neden olduğu rahatsızlık kişilerin günlük yaşamlarını olumsuz etkilemektedir. Anüs bölgesinde kaşıntı, ağrı ve ele gelen hemoroidal yapıların, kendiliğinden kaybolan bir hastalık olmadığı unutulmamalı ve mutlaka bir proktoloji uzmanına başvurulmalıdır.
Leave a reply
Leave a reply