Hamilelikte Basur Neden Olur?

Hamilelik sırasında basur, hormonal değişiklikler, artan kan akışı, büyüyen rahim, kabızlık ve ağırlık artışı gibi nedenlerle ortaya çıkabilir. Progesteron hormonundaki artış bağırsakları etkileyebilir, bu da kabızlığa ve sürekli ıkınmaya yol açabilir. Ayrıca, artan kan akışı damarların genişlemesine neden olur ve basur riskini artırabilir. Büyüyen rahim, pelvik bölgeye baskı yapabilir ve kilo artışı da ekstra baskı oluşturabilir. Bu faktörler, hamilelik sırasında basur gelişimini kolaylaştıran ana etkenlerdir.

Hamilelik Döneminde Her Anne Basur ile Karşılaşır mı? .

Her gebede basur oluşmaz. Fakat hamilelik döneminde yediklerine ve içtiklerine çok dikkat etmeyen gebelerde görülme olasılığı  yüksektir. Aslında hamilelik döneminde yediğiniz tüm besinlere ve tükettiğiniz tüm içeceklere dikkat edilirse hamilelikte basur oluşumu azaltılabilir. Posa ve liften zengin, gıdalar tüketmek bu dönemde önemlidir.

Hamilelikte Hemoroid Kanaması Bebeğe Zarar Verir mi?

Hamilelik sırasında hemoroid kanamasının bebeğe doğrudan zarar vermesi nadirdir. Hemoroid kanamaları aşırı kanamaya neden olmaz. Ancak çok nadir durumlarda aşırı kanamaya ve anemiye yol açabilir. Anemi, annenin kan sayımında düşüşe yol açabilir ve bu da hem annenin hem de bebeğin sağlığı üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir.

 

Hemoroid Hastalığının  Hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız

Ayaktan, Yatış Gerektirmeyen Hemoroid Tedavisi Hakkındaki Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız

Ameliyatsız Lazerle Hemoroid Tedavisinin Avantajlarını Görmek İçin Tıklayınız

 

Leave a reply